Kalendář pro rok 2024

Již 4. rokem pro vás chystám fotokalendáře.

V kalendáři pro rok 2024, který budu brzy předávat k tisku naleznete fotografie, které jsem nafotila za poslední rok. Jsou to fotografie z obyčejných procházek nebo z dovolených s rodinou.

Nedávno jsem zjistila, že jsem vysoce citlivý člověk. Byla jsem vysoce citlivá vždycky, jen jsem netušila, že nějaký takový pojem existuje a taky jsem si myslela, že prožitky jako já má asi kdekdo. Někdy jsou ty nálepky o tom, kdo jaký je, zbytečné. Tato nálepka mi ale pomohla trochu více pochopit sama sebe a své dary. Jedním z nich je moje nadšení z krás, které nás obklopují. Momenty, kterých si všímám mě naplňují hlubokým klidem a pocitem, že vše je v pořádku. Někdy přicházejí pocity euforie. Ráda tyto oka-mžiky zachycuji pomocí fotoaparátu a předávám dál. Tyto fotografie pak mohou své harmonické ladění předávat dále i vám. Pokud je máte v prostoru, kde žijete, nebo pracujete, působí svým harmonickým laděním i na vás a vaše prostředí. A proto, že si ráda hraji se slovy, doplňuji často své fotografie i texty, které vás mohou zavést hlouběji k podstatě.

Fotoaparát s sebou nosím téměř všude. Pořídila jsem si také mobilní telefon s velmi dobrým foťákem. A tak si někdy řeknu, že tentokrát se s těžkým foťákem, objektivy, případně stativem vláčet nebudu... Dost často toho pak lituji :-).

Miluji východy a západy slunce. Moje rodina mé nadšení zas tak nesdílí.  Taky je občas otravuje, když při procházce zastavuji tuhle a tamhle, ale myslím, že si už si za ta léta zvykli a odpočinek na cestě není nikdy na škodu.

Letos jsem se zaměřila i na zimní krásy světa, a tak bude kalendář prvně více laděn s koloběhem roku.

A kde jsem fotila? Lednová fotografie vznikla na naší oblíbené procházce na Radeč a Bílou skálu. Únorový východ slunce je focený na Horské Kvildě. Zapadající slunce v březnu je v Itálii nad jezerem lago d'Iseo. Červencová fotografie je pohled na jezero Barcis v Itálii. Srpnová fotografie je focená o kousek dále cestou k vrcholu Monte Provagna. Listopadový strom se žlutým listím je také vyfocený v přírodním parku Radeč a prosincový západ slunce se sklání na Marianině vyhlídce u Kornatic. Ostatní detailní fotografie jsem pořídila při drobných procházkách přírodou.
Bude mi ctí, když i vy se stanete majiteli kalendáře ZeMě 2024. Neváhejte mi napsat o váš výtisk, nebo podarujte své blízké. Kalendář bude jistě k zakoupení také na fleru a snad i tady na webu.

A jak vypadají některé texty k fotografiím? Tak třeba k lednové fotografii mi přišel následující text: „Jsme kapkou deště padající na hladinu oceánu. Jsme vločkou na zasněžené obloze. Zdánlivě osamocení, a přesto součástí velkého, nekonečně se proměňujícího celku.“

Na starší kalendáře se můžete podívat v dalších článcích u mě na blogu.

fotokalendář od LaMarce 2024
Stín fotografky na cestách
Vydra - Šumava
Fotografka La Marce u jezera
Fotografka La Marce v horách
Fotografie z kalendáře pro rok 2024 - Dva rackové na kůlech na jezeře

Marcela Svěchotová

© 2022 Marcela Svěchotová 

Kontakt

+420603402724
Plzeň, Mezi Silnicemi 10
info@i-fotograf.cz
IČO: 88822907